Skip to content

Over Cobb Europe

Cobb Europe is de Europese dochteronderneming van Cobb-Vantress, Inc., een internationaal pluimvee onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf. Cobb is 's werelds oudste fokkerij, vanaf 1916 zijn wij uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende leveranciers op het gebied van pluimvee. Wij zijn actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van vleeskuiken fokdieren en distribueren in meer dan 100 landen. Het hoofdkantoor van de Cobb-Vantress Inc. is gevestigd in de Verenigde Staten. Het Europese hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk (Colchester). Cobb Nederland bestaat uit een kantoorlocatie in Boxmeer en een fokkerijlocatie in Herveld. Vanuit Boxmeer werken onze ondersteunende diensten en technische experts die onze interne en externe klanten voorzien van passend advies. In Herveld bevindt zich ons unieke foklocatie waar we ons dagelijks inzetten voor continue genetische vooruitgang van onze dieren. Met ongeveer 400 enthousiaste collega's in Europa, waarvan ongeveer 170 in Nederland, werken we dagelijks aan het voeden van de wereld van morgen. Wij zetten ons in voor continue genetische vooruitgang, gezonde dieren, vleeskwaliteit, toonaangevende producten en technische ondersteuning. Wij nemen onze msisie serieus: hoogwaardige eiwitten wereldwijd toegankelijk, gezond en betaalbaar maken.

Basisfokbedrijf Herveld

Wereldwijd heeft Cobb 7 foklocaties die onderdeel uitmaken van ons onderzoeksprogramma. Een van deze locaties ligt in Herveld (regio Arnhem/Nijmegen). Op deze locatie houden wij ons dagelijks bezig met genetische vooruitgang. Daarnaast zetten wij ons in voor het welzijn van onze dieren en bieden wij onze medewerkers een geweldige plek om te werken.Wij geven om onze dieren

De gezondheid en het welzijn van de dieren die we wereldwijd fokken, grootbrengen en distribueren is onze topprioriteit. We zetten ons in voor continue genetische vooruitgang voor dierenwelzijnskenmerken en diergezondheid voor het pluimvee dat we nu en in de toekomst voor onze wereldwijde klanten fokken.

Al onze medewerkers spelen een belangrijke rol in het zorgen van een goed welzijn van de dieren. Bij de dagelijkse verzorging van onze dieren houden we rekening met de optimale omstandigheden voor voer, water, licht, temperatuur en ventilatie, zodat onze dieren zich goed kunnen ontwikkelen en groeien. Onze medewerkers voeren daarnaast dagelijkse controles uit om de gezondheid en het gedrag van onze dieren te evalueren. Daarnaast verzamelen we op onze fokkerij locatie veel data over onze dieren, op basis van deze data maakt onze R&D afdeling selecties van dieren met de beste genetische en dierenwelzijnskenmerken.

Bekijk onze video voor meer informatie

Biosecurity

We doen er alles aan om onze dieren te beschermen tegen insleep van ziekteverwekkers. Door ons biosecurity programma met strikte bedrijfshygiëne regels bieden wij onze dieren een zo veilig mogelijke omgeving. Dit vraagt veel disciplines van al onze medewerkers. Ben je benieuwd wat dit voor jou kan betekenen?

  • Als medewerkers van Cobb mag je thuis geen pluimvee of ander gevolgte bezitten. Om onze dierlocaties te mogen betreden mag je niet in aanraking zijn geweest met gevogelte. Je ondertekent hier een verklaring voor.

  • Op onze dierlocaties maakt dagelijks indouchen onderdeel uit van je werk. Als je aankomt op je werk, begin je de dag fris en fruitig. Door het indouchen was je eventuele ziekteverwekkers van je lichaam. Na het douchen trek je bedrijfskleding aan.

  • Daarnaast zijn er vele andere maatregelen zoals het ontsmetten van handen, ontsmetten van materialen, het registreren van bezoekers en ongediertebestrijding. Nieuwe medewerkers worden natuurlijk intensief begeleid en getraind in het volgen van het biosecurity programma.